Хакери ја нападнале „Тесла“ заради рударење на крипто-валути

Одделот за веб-услуги на Tesla Inc неодамна беше изложен на напад од страна на хакери кои се инфилтрирале да вршат операции за крипто-рударство.
Компанијата соопшти дека “инцидентот бил пријавен и брзо коригиран”. Компанијата не иницираше никакво првично влијание врз податоците за клиентите или безбедноста на возилото, соопшти CNBC.

Британската осигурителна компанија Авива и производител на SIM картички од Gemera N.V. На GTO од Холандија во изминатите неколку месеци, исто така, биле жртви на “крипто-рударство”.

Крипто-валутите неодамна доживеаја драстичен пад на вредноста, но нивната вредност се врати на минатогодишното ниво.

Цената на биткоинот  достигна вредност од речиси 19.000 долари, по што падна на 6.000 долари, а сега се тргува на 11.000 долари.

Ознаки: 

Comments are closed.