Цената на нафтата се лизга кон 61 долар за барел

Цените на нафтата денеска се намалуваат поради загриженоста за нов скок  на залихите во САД.

Цената на нафтените рафинерии се намали за 1,5 отсто во Њујорк.

Американскиот сурова нафта (WTI) падна за 34 центи на 61,34 долари за барел на Њујоршката берза по падот на 11 центи во средината. Вкупниот обем на тргување беше 26 проценти под просекот од 100 дена.

Цената на нафтата “Brent” за испорака во април од седмиот ден се намали за 24 центи на 65,18 долари за барел на Лондонската берза ICE Fjučers Europe, по пораст од 17 проценти претходната недела.

Залихите  во САД веројатно се зголемија за 2,9 милиони барели минатата недела, според анкетата “Блумберг” објавена во пресрет на официјалната изјава на американската влада која се очекува подоцна ова попладне.

 

Ознаки: 

Comments are closed.