Во Лондон започна Инвестициониот самит на Западен Балкан

Во Лондон, почна третиот инвестициски самит на земјите од Западен Балкан, во организација на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР).

На средбата присуствуваа и скоро сите  од регионот на Западен Балкан, министри, водечки бизнисмени и инвеститори. Првиот Инвестициски самит на земјите од Западен Балкан се одржа во февруари 2014 година.

Ознаки: 

Comments are closed.