Дали на Македонија и се заканува трговска војна со Србија заради брашното

Српските мелничари побарале да се водедат реципрочни мерки кон нашата земја. Имено, Асоцијацијата на индустриски мелници пекари и производители  побарале од министерот за економија на Србија да воведе мерки за увоз на македонски земјоделски производи како дговор на строгите правила што Македонија ги воведе за увоз на српското брашно.

Според српските сопственици овие правила како што велат тие им создаваат дополнителен финансиски товар.  Инаку, Македонија е трет извозен пазар за Србија и годишно  кај нас се извезуваат околу 40 илјади тони српско брашно.

Ознаки: 

Comments are closed.