Шефот на Снепчет заработил 638 милиони долари што е трета најголема заработка во историјата

Шефот на Snapchata, Еван Шпигел, заработи 637,8 милиони долари минатата година, кога неговата компанија излезе на берзата, што е третa по големина годишно исплата на директор во историјата.

Според ISS Analytics, приходите на Шпигел се највисоки по Даниел Оч, директор на инвестицискиот фонд “Och-Ziff Capital Management Group”.

Och доби годишен надомест од 918,9 милиони долари во 2007 година и 1,19 милијарди долари во 2008 година, според Јутарњи лист.

Платата на Шпигел се базира на акции на дивиденда од 636,6 милиони долари, а потоа платите и другите надоместоци во вредност од околу 1,2 милиони долари, според извештајот објавен од неговата компанија Snap Inc.

Компанијата додава дека 27-годишниот Шпигел заработил плата од 98.000 долари во 2017 година.

Во февруари, акциите на Snap се зголемија за прв пат од јули поради нивната првична понуда на акции, во вредност од 17 долари.

Вредноста на акциите во четвртокот се намали за осум проценти, а аналитичарите го поврзуваат ова со незадоволството на клиентите со најновата апликација за редизајн.

Ознаки: 

Comments are closed.