Uber најавува воведување на ефтин летечки такси превоз

Извршниот директор на “Убер” Дара Косовваши ја предвидува комерцијализацијата на такси-услугата “Убер ер” во рок од пет до десет години.
Исто така, се очекува летачките возила да станат достапен метод за масовен транспорт.

Косовраши рече ова на форум за инвеститори во Токио во неговата прва посета на Азија како генерален директор на Убер.

Компаниите како Убер ја гледаат Јапонија како потенцијално профитабилен пазар.

Ознаки: 

Comments are closed.