Амазон троши милијарда долари за аквизиција на нов стартап

Амазон планира да потроши милијарди долари за купување на паметни ѕвона за влезната врата.
Амазон го зема прстенот, стартување за создавање безбедносни ѕвона на влезната врата, која има камера во неа. Вредноста на оваа инвестиција е една милијарда долари, а целта е да се овозможи подобра организација на испораката на Амазон на домашниот праг.

Договорот помеѓу Амазон и Ринга е потврден од Бизнис Инсајдер, и ова е уште еден пример за дополнување на зголемениот спектар на паметни домашни апарати што ги има овој малопродажен гигант. Ниту една компанија не ги објави финансиските услови на договорот, но извештаите доставени до Ројтерс и Wall Street Journal покажуваат бројка од околу една милијарда долари.

Тоа ќе биде едно од најголемите работни места во 24-годишната историја на Амазон, со купувањето на Whole Foods и онлајн продавницата Zappos во 2009 година.

Паметното ѕвонче на камерата му овозможува на корисникот да го види во секој момент, со помош на неговиот мобилен телефон, сликата на лицето пред влезната врата.

Ознаки: 

Comments are closed.