Биткоинот ја врати вредноста на 9.000 долари

Биткоин ја  врати вредност над 9.000 долари, и таквите вести доаѓаат откако централноазиската земја на Узбекистан вели дека прифаќа биткоини  и криптовалути.

Трошоците за рударство на крипто валути  во Узбекистан се меѓу најниските во светот, бидејќи оваа земја е водечки производител на електрична енергија.

Неодамнешните студии покажаа дека се очекува дека азиската земја ќе стане една од водечките играчи во крипто светот, како трета најдобара во рударството на  крипто-валута, кога станува збор за трошоците.

 

Ознаки: 

Comments are closed.