EIT Climate климатскиот акцелератор објави оглас за регионални стартапи

Клималниот акцелератор на ЕИТ, кој се фокусира на климатските промени и чистата енергија, започна конкурс за нови претпријатија од регионот и Југоисточна Европа да учествуваат во нивната програма за забрзување и финансирање.

EIT Climate-KIC Accelerator е единствената програма која се фокусира на влијанието на комерцијализацијата на чисти технологии врз климатските промени.

Ознаки: 

Comments are closed.