Бил Гејтс има совет за идните претприемачи

Ако Бил Гејтс е добар во нешто, тогаш дефинитивно е во предвидување на нови можности за успех.
Неколку пати тој изјави дека неговата визија за можностите кои се отворија во светот на компјутерите, предизвика предвремено заминување од Харвард.

Гејтс смета дека луѓето треба да се посветат на области во кои ќе бидат потребни значителни иновации во блиска иднина за човештвото  да успее да се справи со новите предизвици.

Одговорите на овие предизвици ќе дојдат преку научни истражувања, смета Гејтс.

Ознаки: 

Comments are closed.