Владата потфрли со реализацијата на капитални инвестиции – Реализацијата за јануари е само 1%

Владата одвои само 4 милиони евра за капитални инвестиции во месец јануари. Тоа е само 1% од годишно планираните капитални инвестиции.

Реализираните капитални инвестиции во јануари 2018 година се 6 пати помалку од капиталните инвестиции реализирани во јануари 2017 година.

Само 4 милиони евра за цел еден месец за изградба на  автопатишта, патишта, пруги, објекти во образованието, здравството и културата.

Имено со вакво темпо на реализација на капитални инвестиции се доведува во прашање реализацијата на капитални инвестиции на годишно ниво.

Инаку,  новата влада пред изборите ветуваше 600 километри нов автопат, 550 километри нови магистрални патишта и инфраструктурен бум но ништо од ова не се исполни.

Ознаки: 

Comments are closed.