Гневните вработени од „Еурокомпозит“ повторно протестираат

Гневните вработени од компанијата „Еурокомпозит“ денеска повторно на протест.Патот Прилеп-Градско беше блокиран од 12 до 14 часот.

Според Роберт Богдановски претседателот на синдикалната организација не е постигнат договор на последната средба на која присуствуваше и вицепремиерот Кочо Анѓушев.

Имено, вицепремиерот им рекол дека ќе им се исплати една плата а дотогаш да не протестираат но вработените велат дека нивните барања остануваат исти а тоа се исплата на 9 плати или една просечна републичка и да се повлече постапката за 100 луѓе за технолошки вишок. Вработените велат дека очекувале од раководството  да ги викне на разговор но тоа не се случило и  сметаат дека раководството  треба да си замине од компанијата.

Вработените се жалат дека немаат добиено ништо и дека од денеска немаат ниту здравствено осигурување. Тие велат дека утре најавено било дека ќе добијат плата но не се сигурни во оваа изјава бидејќи како што велат тие годинава имале добиено само 5.000 денари.

Директорот на Еурокомпозит изјави дека работнците треба да се вратат на работа и дека со протестите не добиваат ништо

Ознаки: 

Comments are closed.