Транспортерите на кавадаречкиот гигант Фени повторно на протест поради неисплатените побарувања- Блокиран патот Кавадарци –Дреново

Денеска транспортерите од Фени Индустри повторно излегоа на протест поради неисплатените побарувања кои „Фени“ им ги должи во износ од скоро 4 милиони евра.

Патот Кавадарци-Дреново е комплетно блокиран бидејќи како што вели Здружението на транспортери „Кипер“ барањата не им се исполнети.

Имено, транспортерите изјавија дека не го прифаќаат предлогот на „Џи Сол“ сега да им биде исплатена половина од сумата додека другата половина на рати.

Претставникот на Здружението „Кипер“ Трајче Пејовски изјави дека патот ќе биде блокиран 24/7 додека не им се исполнат барањата. Тој напомена дека работниците ќе бидат пропуштани без проблем заради фактот дека фабриката мора да работи и дека тие не се против неа туку само си ги бараат нивните права.

Блокадата на патот  ќе трае до 15.00 часот.

Ознаки: 

Comments are closed.