Google понуди бесплатни курсеви по машинско учење и вештачка интелегенција

Learn with Google AI новиот проект на овој интернет гигант, со  кој ќе ги приближи областа на машинско учење и вештачка интелигенција поблиску до повеќе луѓе. Оваа алатка е наменета за програмерите пред се.

Експертите на Google имаат дизајнирано  потполно бесплатни алатки, онлајн лекции, курсеви, вежби, студии на случаи, како и визуелизација и студии на случаи од голем број области поврзани со AI технологиите кои би им помогнале на сите оние кој сакаат да се дообразуваат а посебно во секторот на вештачката интелегенција.

 

Ознаки: 

Comments are closed.