Анѓушев пак го одложи решавањето на проблемот на вработените во „Еурокомпозит“

Вицепремиерот Кочо Анѓушев повторно го одложи решавањето на проблемто со „Еурокомпозит “, овој пат од 6 месеци,. Истото го вети и пред некој месец на работниците кои немаат земено 16 плати.

 

Револтирани 260 вработени во „Еурокомпозит“ утре ќе постават шатори пред Владата – ќе кампуваат се додека не им се реши проблемот и не си ги добијат заостанатите 16 плати.  Исто така денеска го блокираа патот Прилеп – Битола. Тие велат дека никој не се грижи за нив и дека владата постојано дава лажни ветувања.

Вработените во прилепската компанија речиси секоја недела протестираат и го блокираат патот Прилеп – Битола. „Еурокомпозит“ има долг од близу 5 милиони евра, главно кон вработените.

 

 

Ознаки: 

Comments are closed.