МВР ќе троши 65 илјади евра за перење на возила-Расипништвото со парите на граѓаните нема крај

МВР планира да троши 4.000.000 милиони денари за перење на возила. На официјалната страна на Јавни набавки стои оглас во кој МВР планира да потроши скоро 64 илјади евра за перење на возила. Ова не е прв пат Министерството за внатрешни работи да ги троши парите на граѓаните расипнички и без контрола.

На ваков начин со непродуктивни трошење  не се подобрува работењето на институциите и се трошат парите на граѓаните без мерка.

Ова не е прв пат МВР да троши огромни суми на основни услуги што го прави ова трошење сомнително.

Така на 22 минатиот месец МВР имаше објавено оглас за набавка на сувомеснати  производи во износ од 10 милиони евра или 162 илјади евра.

 

Ознаки: 

Comments are closed.