Повеќе од 50% од корисниците би користеле Амазон валута доколку ја има

LendEDU направи истражување, чиј фокус беше реакцијата на корисниците на Амазон на можноста за воведување на Амазон крипто валута наречена “Амазонски монети”.
Бидејќи “Амазон” расте побрзо и побрзо во здравството и другите сектори, се смета дека следната цел на компанијата ќе биде банкарството.

Целта на истражувањето беше да се добие мислење за банкарството на Амазон. Користејќи анкета со користење на LendEDU во истражувањето, се обезбедуваат одредени информации во врска со тргувањето со можната крипто валута, отворање сметка преку Амазон, како и земање заеми и позајмување преку фирмата.

Што се однесува до можноста за отворање сметки во Амазон, 45 отсто од корисниците изјавиле дека Амазон ќе се користи како примарна банка, 49,6 отсто да ја користат сметката на Амазон, а само 14,9 отсто не биле отворени за ова идеја.

Повеќето корисници велат дека нема да имаат проблем со идејата за подигање на кредити преку “Амазон”, но многу помал број се согласи со оваа идеја, во смисла на хипотеки.

Ознаки: 

Comments are closed.