Револтираните вработени од „Еурокомпозит“ на протест во Скопје -најавуваат дека ќе кампуваат пред владата

Револтираните вработени од  „Еурокомпозит“  ги исполнија најавите кои ги даваа дека доколку не им се исполнат барањата ќе протестираат пред владата.  Вработените се собрани пред зградата на ССМ во Скопје.  Тие велат дека ќе одат пред Собрание а потоа ќе продолжат пред владата на Република Македонија и ќе кампувваат се додека не им бидат исплатени двете заостанати плати.

Инаку, вице – премиерот Кочо Анѓушев кажа дека владата во наредната пола година ќе го реши проблемот на вработените и им порача да се вратат на работа и да ги земаат платите во месеците во кои работат.

Вработените од Еурокомпозит најавија дека ќе протестираат пред Влада од кога не им се исполни ветувањето кое претходно им го дал вице-премиерот а тоа е да им се исплатат заостанатите плати. Тие изјавија дека доколку не им се исполни ветувањето тие ќе останат да  кампуваат пред владата.

Ознаки: 

Comments are closed.