„Јура“ ќе вработи уште 500 работници во Лесковац

Генералниот директор на компанијата “Јура” во Србија, Парк Јонг фан, најави дека уште 500 работници во Лесковац ќе добие  работа во јуни.

Во две нови погони, како што е наведено , ќе бидат инвестирани околу 40 милиони евра.

Фабриката во Лесковац беше отворена во 2012 година и во моментов има 2.250 работници.

Ознаки: 

Comments are closed.