Snapchat спрема две нови верзии на паметни наочари

Snapchat  е на пат да претстави два наследници на неговите спектакли.

Еден од двата пара очила е дизајниран за сегментот на high-end пазарот. Две години подоцна, Snapchat ги претстави своите сопствени паметни очила, наречени Спектакли. Во првата година од лансирањето се продадени 150.000 примероци од овие паметни очила, што е повеќе од очекувано, но очилата предизвикаа загуби на Snapchat од околу 40 милиони долари.

Компанијата, сепак, не изгледа дека се откажува од овој производ, но подготвува наследник, или малку подобрена верзија на оригинални очила кои ќе се појават на пазарот оваа есен.

Ознаки: 

Comments are closed.