Професор од Харвард тврди дека биткоинот за 10 години ќе кошта 100 долари

Шансите на цената на биткоинот во следните десет години да падне до $ 100, почнувајќи од сега предвидува  професор на Универзитетот Харвард и економист Кенет Rogoff.

“Во суштина, ако се одземе  можност оваа валута  да се користи за перење пари и даночно затајување, нејзината  вистинска употреба како средство за плаќање е многу мала, додаде поранешниот главен економист на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), пренесува Танјуг.

Заради тој факт овој професор предвидува нагло намалување на вредноста на крипто-валутите.

Ознаки: 

Comments are closed.