“Lindt & Spruengli” оствари најголеми приходи од постоењето на компанијата

Швајцарскиот производител на чоколада “Линдт и Спрунгли” се обидува да привлече повеќе слатки обожаватели во Јапонија, Кина, Јужна Африка, Бразил и Русија.
Тие истакнуваат дека оваа група земји претставува “огромен потенцијал за нив”.

Во годишниот извештај за деловните резултати, Линд рече дека нивните подружници во овие пет земји постигнале “пребрз” резултат во 2017 година, со органски раст од 12,4 отсто.

Ознаки: 

Comments are closed.