Во Нови Сад отворен истражувачки центар на компанијата Континентал – отворени 500 работни места за програмери

Германската континентална компанија го отвори својот Центар за истражување и развој во Нови Сад, а на отворањето присуствуваа српскиот претседател Александар Вучиќ и германскиот амбасадор Аксел Дитман.
Почетокот на работата на таа компанија која се занимава со софтверско и системско инженерство беше објавена минатата година, кога беше ветено дека ќе вработи околу 500 од најдобрите ИТ експерти од Нови Сад.

Првите работници добија работа пред шест месеци, а наскоро, велат тие, во управувањето со “Континентал”, очекуваат повеќе вработување.

“Во тие шест месеци се концентриравме на наоѓање на најдобриот простор за нашата компанија, вработување на најдобрите 100 најдобри инженери, како и воспоставување на професионална методологија и донесување добри развојни проекти со цел да ги поставиме нашите стандарди на компанијата на српскиот пазар на трудот” вели Саша Chiñinga, генерален менаџер на континенталниот истражувачки центар

Ознаки: 

Comments are closed.