“Coca-Cola” почнува со производство на алхохолни производи

Компанијата “Кока-Кола” отпочнува ново поглавје во производството на својот прв алкохолен пијалак во својата 130-годишна историја на постоење.
Компанијата во моментов експериментира со производство на популарен јапонски тип на алкохол, т.н. Чу-Хија, со вкус на газирани води, измешани со локален алкохолен пијалок наречен shochu.

“Тоа е конзервиран алкохолен пијалок, традиционално произведен со дестилиран пијалок и газирана вода со додавање на некој вкус. Ние не експериментираме во категоријата на пијалоци со ниска содржина на алкохол, но ова е пример за начинот на кој ќе продолжиме да ги истражуваме можностите надвор од нашите основни области на производство “, рече Хорхе Garduño, претседател на” Кока-Кола “во Јапонија.

Chu-Hi обично содржи помеѓу 3 и 8 проценти алкохол, се смета за алтернатива на пивото и е особено популарна кај жените.”Кока-Кола” отсекогаш била фокусирана на безалкохолни пијалоци и овој потег е експеримент за одредена област на нашиот пазар “, додаде Гардуњо.

Ознаки: 

Comments are closed.