„Huawei“ работи на развивање на сопствен виртуелен асистент

Google има Google Assistant, Apple има Сири, Мајкрософт Кортана, Амазон Алекс, Самсунг Биксби и Huawei …Се чини дека Huawei, исто така, одлучи да стане конкурентен во оваа област, и со HiAssistant. Гласините следеа по порталот XDA објави извештај во рамките на која се споменува датотеки со податоци за firmware и Мате 10 EMUs 8.1, кој работи заедно со Андроид 8.1 оперативен систем Орео.

Врз основа на податоците кои се постигнати, констатирано е и да HiAssistant може да ја поддржува функцијата на природни јазици  и нивно разбирање (NLU), што значи дека корисниците не ќе мора да ја изговораат цела реченица при бирање на  контроли, како и дека асистентот ќе може да разбере она што се бара на природен начин.

Новооткриените  податоци ги потврдија шпекулациите дека Huawei работи на свој дигитален асистент, и укажува на тоа дека би можело наскоро да стане достапна.

Ознаки: 

Comments are closed.