Кој колку должи – УЈП ја објави најновата листа на должници

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.03/2018 за долгови доспеани до 30.11.2017 и неплатени до 28.02.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Листата на должници е за вкупниот износ на долгот:

  1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
  2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

На Листата на должници бр.03/2018 објавени се 2140 должници – правни лица (пoмалку за 259 од претходната листа) и 1884 физички лица (помалку за 130 од претходната листа).

Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.03/2018 изнесува 9.687.250.612 денари, помалку за 1.366.246.798 денари од претходната листа.

Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 9.644.423.844 денари (помалку за -1.363.285.279 денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 42.826.768 денари (помалку за 2.961.519 денари од претходната листа).

Комплетната листа можете да ја погледнете тука.

Ознаки: 

Comments are closed.