List/Grid

Вести Subscribe to Вести

ЕУ нема да го врати визниот режим за граѓаните од Србија

ЕУ нема да го врати визниот режим за граѓаните од Србија

Нема да има враќање на визниот режим за граѓаните на Србија, кој ќе бидат во можност да продолжат непречено да патуваат во земјите на ЕУ, рече во интервју за РТС… Читај повеќе »

„Пепси “ нарача 100 електрични камиони од „Тесла“

„Пепси “ нарача 100 електрични камиони од „Тесла“

Пепси има 10.000 камиони, додека преорентирањето на електрични камиони е клучен дел од стратегијата, чија цел е намалување на емисиите на штетни гасови низ синџирот на снабдување за најмалку 20… Читај повеќе »

Saxo Bank: Биткоинот ќе достигне вредност од 60.000 долари а потоа нагло ќе падне

Saxo Bank: Биткоинот ќе достигне вредност од 60.000 долари а потоа нагло ќе падне

Банката на федерални резерви ќе изгуби независност, еврото ќе падне во паритет со доларот, биткоинт ќе пропадне, а “Tencent” ќе го загрози Apple, предвидувајќи ја 2018 година Саксо банка во… Читај повеќе »

Еврото и златото во  благ пад, доларот бележи раст

Еврото и златото во благ пад, доларот бележи раст

Европските берзи  бележат скромен пад, додека акциите на Фолксваген на почетокот на тргувањето беа стабилни. Францускиот индекс КАК 40 падна за 0,4 отсто попладне, германскиот DAX за 0,4 проценти и… Читај повеќе »

Околу 11 % од лековите во земјите во развој се фалсификувани

Околу 11 % од лековите во земјите во развој се фалсификувани

Светската здравствена организација објави дека околу 11 проценти од лековите во земјите во развој се фалсификувани и дека веројатно се причина за смртта на десетици илјади деца од болести како… Читај повеќе »

Табакович: Биткоинот е шпекулативно средство

Табакович: Биткоинот е шпекулативно средство

Биткоин е шпекулативна алатка која ги направи многу луѓе многу богати, изјави гувернерот на НБС, Јоргованка Табаковиќ. “Биткоин не е широко прифатено средство за размена, ниту пак е единица за… Читај повеќе »

Денар:„Црната листа“ на даночни раеви на ЕУ ќе вклучува 25 земји

Денар:„Црната листа“ на даночни раеви на ЕУ ќе вклучува 25 земји

  Повеќе од 20 земји најверојатно ќе влезат во „црната листа“ на Европската унија (ЕУ) на даночни засолништа. Листата составена од работната група на Советот на ЕУ, која се состои… Читај повеќе »

Jавноста бара да нема промени во персоналниот данок на доход и данокот на капитална добивка

Jавноста бара да нема промени во персоналниот данок на доход и данокот на капитална добивка

Асоцијацијата на менаџери е против најавените даночни реформи. Имено, тие изјавија дека персоналниот данок и данокот на капитална добивка дека не треба да подлежат на промена. Според нив на овој… Читај повеќе »

Денар:По 3.000 евра за секој мигрант кој ќе се врати во родната земја

Денар:По 3.000 евра за секој мигрант кој ќе се врати во родната земја

Германија ќе ги поддржи одбиените баратели на азил кои доброволно ќе се вратат во родните земји со еднократна исплата на 3.000 евра. Министерството за внатрешни работи на Германија соопшти дека… Читај повеќе »

Русија ја обвинува Америка дека намерно ја предизвикува Северна Кореја за да испровоцира воен конфликт

Русија ја обвинува Америка дека намерно ја предизвикува Северна Кореја за да испровоцира воен конфликт

Рускиот министер за надворешни работи ги обвини САД дека не ги покажуваат своите вистински намери кон Северна Кореја. Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, изјави дека САД намерно ја… Читај повеќе »