List/Grid

Берзи Subscribe to Берзи

Падот на фунтата предизвика хаос на берзите, паѓа и во Македонија

Падот на фунтата предизвика хаос на берзите, паѓа и во Македонија

Падот на британската фунта предизвика хаос на берзите. Валутата на Велика Британија најпрвин достигна вредност од 1,26 американски долари, но само за неколку минути потоа падна на 1,14 долари на… Читај повеќе »

ФК „Брегалница“ по вторпат ги нуди своите акции

ФК „Брегалница“ по вторпат ги нуди своите акции

Општина Штип по вторпат го објави огласот за продажба на 250 акции на Фудбалскиот клуб Брегалница, кои претставуваат 100 проценти од вкупните акции на овој клуб. Портпаролот на општина Штип,… Читај повеќе »

Фунтата падна на најниско ниво во последните 31 година

Фунтата падна на најниско ниво во последните 31 година

Фунтата го проби дното кое го достигна после референдумот за излез од Европската унија и се спушти на ниво незабележано во повеќе од 30 години. Вчера британската валута во однос… Читај повеќе »

КХВ ја прекина постапката за издавање дозвола за понуда за преземање на Макпетрол

КХВ ја прекина постапката за издавање дозвола за понуда за преземање на Макпетрол

Комисијата за хартии од вредност на денешната седница донесе заклучок за прекинување на поведената постапка по Барањето за издавање дозвола за понуда за преземање на „Макпетрол“ од страна на „Балкан… Читај повеќе »

Нафтата и догодина ќе се продава под 60 долари за барел

Нафтата и догодина ќе се продава под 60 долари за барел

Според истражувањето на Блумберг, чии резултати се претставени на Азиско-пацифичката конференција за нафта, 14 од 15 големи трговци со нафта предвидуваат дека цената ќе се движи од 40 до 60… Читај повеќе »

Волстрит расте

Волстрит расте

Цените на акциите на Волстрит во вторник пораснаа, при што технолошки Nasdaq го достигна рекордното ниво, бидејќи најновите економски показатели ја зајакнаа позицијата на инвеститорите дека Фед нема да се… Читај повеќе »

FX Lider не е под надзор на КХВ

FX Lider не е под надзор на КХВ

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија ги предупредува домашните инвеститори во однос на друштвото кое ги извршува своите активности под називот FX Lider преку интернет страната http://www.fxlider.com. Преку… Читај повеќе »

КЗК: Балкан петролеум достави  известување за концентрација

КЗК: Балкан петролеум достави известување за концентрација

„Балкан петролеум холдинг лимитед“ во врска со намерата за преземање на „Макпетрол“ достави известување за концентрација до Комисијата за заштита на конкуренцијата (КЗК) појаснува, во согласност со обврската што произлегува… Читај повеќе »

Цената на нафтата падна под 45 долари за барел

Цената на нафтата падна под 45 долари за барел

Цените на нафтата денеска паднаа на нов тримесечен минимум, откако повторно зајакнаа стравувањата од глобална презаситенот на понудата во пресрет на извештајот за нивото на американските резерви. Цената на американската… Читај повеќе »

Турските пазари почнаа да се опоравуваат

Турските пазари почнаа да се опоравуваат

Вредноста на турската лира се зголеми денеска за над еден процент, во услови кога пазарите зазадрвуваат по неуспешниот обид за воен удар во Турција на 15 јули. На турските пазари… Читај повеќе »