List/Grid

Берзи Subscribe to Берзи

Дневен извештај од светските берзи 09.03.2018

Дневен извештај од светските берзи 09.03.2018

Индексите на њујоршката берза се зголемија. Цената на биткоинот  е намалена и  изнесува 8.725 долари. S & P500

Дневен извештај од светските берзи 08.03.2018

Дневен извештај од светските берзи 08.03.2018

Цените на суровата нафта и златото се зголемија, додека цената на биткоинит  беше ослабена. S & P500

Намален прометот на Македонската берза во февруари

Намален прометот на Македонската берза во февруари

Според податоците кои ги објави Македонскта берза за периодот 01.02.-28.02.2017 година вкупниот промет изнесува 357.585.721 денари и е намален во однос на јануари за 36,74 отсто. Класичното тргување изнесува 319.400.934 денари… Читај повеќе »

Бурни два месеци на светските берзи

Бурни два месеци на светските берзи

Во изминатите два месеца од оваа година беа турбулентни за светскиот пазар на капитал. Најголемата флуктуации се случува на пазарот во САД, но, исто така, имаше последици врз европскиот пазар…. Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 07.03.2018

Дневен извештај од светските берзи за 07.03.2018

Евра зајакна во однос на доларот. Цената на биткoинот е веќе трет ден по ред во нежен надолен тренд. S & P500

Дневен извештај од светските берзи 06.03.2018

Дневен извештај од светските берзи 06.03.2018

Во понеделникот се зголемија индексите на њујоршката берза. Цените на златото бележат благ пораст во азиската трговија. S & P500

Светските берзи во пад по најавите на Трамп

Светските берзи во пад по најавите на Трамп

Светските берзи снимија остар пад одкако американскиот претседател Доналд Трамп ги  објави новите  даноци за челик и алуминиум, што предизвика стравувања од трговска војна. Трамп објави дека увозните тарифи за… Читај повеќе »

Дневен  извештај од светските берзи 05.03.2018

Дневен извештај од светските берзи 05.03.2018

Во петокот индексите на њујоршката берза покажаа мешани резултати. Цените на златото се зголемуваат за време на азиската трговија. Цената на биткоинот  е сеуште над 11000. S & P500

Дневен  извештај од светските берзи за 02.03.2018

Дневен извештај од светските берзи за 02.03.2018

Цената на златото го прекина својот пад, додека цената на суровата нафта се стабилизира. Сепак, индексите на Њујоршката берза паднаа остро.

Дневен извештај од светските берзи за 01.03.2018

Дневен извештај од светските берзи за 01.03.2018

Во среда, индексите на њујоршката берза паѓаа. Цените на златото паѓаат, како и цените на суровата нафта. Цената на биткоинот се одржува над 10.000 третиот ден по ред. S &… Читај повеќе »