List/Grid

Берзи Subscribe to Берзи

Дневен извештај од светските берзи 09.01.2018

Дневен извештај од светските берзи 09.01.2018

Берзите индекси се зголемија во голема мера во понеделникот. Цените на нафтата стагнираат додека цената на златото се зголемува. S & P500

MSCI Asia Pacific Index  најголем  во последните 10 години

MSCI Asia Pacific Index најголем во последните 10 години

MSCI индексот на азиско-пацифичките акции, со исклучок на јапонските, изнесуваше 0,30 за добивка од 0,4 отсто, по вчерашниот скок за 1,4 отсто, достигнувајќи го најновото највисоко ниво во последните десет… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 03.01.2018

Дневен извештај од светските берзи за 03.01.2018

Берзанските индекси се зголемија во вторникот. За време на азиското тргување, цените на златото и суровата нафта забележаа пад. Американскиот долар ослабе во однос на фунтата и австралискиот долар, додека… Читај повеќе »

Европските берзи ја завршуваат годината различно- Вол Стрит во пад

Европските берзи ја завршуваат годината различно- Вол Стрит во пад

Акциите на европските берзи на последниот трговски ден во 2017 година главно забележаа различни резултати, додека Волстрит падна. Британскиот индекс ФТСЕ 100 скокна за 0,9 отсто, на рекордно ниво во… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 29.12.2017

Дневен извештај од светските берзи за 29.12.2017

Американската берза забележа раст во четвртокот, додека цените на златото и суровата нафта се зголемија за време на азиската трговија. S & P500

Дневен извештај од светските берзи 28.12.2017

Дневен извештај од светските берзи 28.12.2017

  Американскиот пазар на акции забележа раст во петокот. За време на азиската трговија, цените на суровата нафта и златото се зголемија. S & P500

Дневен извештај од светските берзи 26.12.2017

Дневен извештај од светските берзи 26.12.2017

Американската берза падна во петокот, додека цените на златото и нафтата се зајакнаа за време на азиската трговија. DAX 30

Дневен извештај од светските берзи за 22.12.2017

Дневен извештај од светските берзи за 22.12.2017

Берзанските индекси се зголемија во четвртокот. Цените на златото се зголемија малку за време на азиската трговија, додека цените на суровата нафта паѓаат. S & P500  

Дневен извештај од светските берзи за 21.12.2017

Дневен извештај од светските берзи за 21.12.2017

  Индексите на акциите во среда се лизгаа малку. Цената на златото малку се намали за време на азиската трговија, додека цените на суровата нафта се во пораст. S &… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи 20.12.2017

Дневен извештај од светските берзи 20.12.2017

  Пазарот на акции во САД беше намален во вторникот. Во текот на азиската трговија, се зголемија цените на суровата нафта и златото. S & P500