List/Grid

Берзи Subscribe to Берзи

Дневен извештај од светските берзи за 01.12.2017

Дневен извештај од светските берзи за 01.12.2017

Берзанските индекси се зголемија во четвртокот. За време на азиските тргувања, цените на златото се зголемија малку, додека цените на суровата нафта, исто така, по поволната наклонетост на ОПЕК исто… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 30.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 30.11.2017

Американската берза во четвртокот го зголеми растот, проследено зголемување на  цените на злато и сурова нафта.

Дневен извештај од светските берзи за 29.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 29.11.2017

Берзанските индекси се зголемија во вторникот. Цената на златото се зголеми малку, додека цената на суровата нафта опадна. S & P500

Дневен извештај од светските берзи за 28.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 28.11.2017

Берзанските  индекси покажаа мешани резултати во понеделникот. За време на азиската трговија, цените на суровата нафта се намалија, и поради благ пораст на доларот, цените на златото, исто така, паднаа… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 27.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 27.11.2017

Пазарот на акции во САД се зголеми во петокот, додека цените на златото и суровата нафта паѓаа. Кога станува збор за девизниот пазар, американскиот долар ослабна во однос на јапонскиот… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 24.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 24.11.2017

Берзанските индекси паднаа во средата. Цената на златото изгуби мал дел од растот што го забележа вчера, додека цената на суровата нафта го потврди  вчерашниот пораст. Берзанските индекси паднаа во… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи 23.11.2017

Дневен извештај од светските берзи 23.11.2017

Берзите индекси паднаа во средата, а цените на акциите паднаа со цени на злато и сурова нафта. Берзанските индекси паднаа во средата. S & P500 изгуби 0.08% и се затвори… Читај повеќе »

„JP Morgan Chase“ ги изненади сите

„JP Morgan Chase“ ги изненади сите

Според магазинот Волстрит, “JP Morgan Chase” смета дека преку својата идна платформа, Чикашката берза (CME) ќе може да обезбедува пристап до биткоенските фјучерси. Оваа објава минатата недела ги зголеми цените… Читај повеќе »

Индексите на Wall Street на пат да ги соборат рекордите

Индексите на Wall Street на пат да ги соборат рекордите

Трговската размена на Wall Street започна со силен замав  денес како знак nа зајакнувањето на сите три индекси, и сето тоа како резултат на скокот на акциите на компаниите од… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 22.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 22.11.2017

Берзанските индекси се зголемија во вторникот, додека цените на златото умерено се зголемија, а цените на суровата нафта забележаа силен раст.