List/Grid

Берзи Subscribe to Берзи

Колку пари се потребни за вложување на берза?

Колку пари се потребни за вложување на берза?

Одлуката да се инвестира на берзата е првиот чекор, додека пред да се инвестира, потребна е стратегија за да се балансира поврзаноста со ризикот и посакуваниот принос. Стратегијата ќе зависи… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи 17.11.2017

Дневен извештај од светските берзи 17.11.2017

Берзанските индекси се зголемија во четвртокот, а цените на суровата нафта и нафта се зголемија. На девизниот пазар, американскиот долар ослабе во однос на фунтата и зајакна во однос на… Читај повеќе »

Сорос со помал удел во „Епл“

Сорос со помал удел во „Епл“

Членовите на Комисијата за хартии од вредност соопштија дека инвестицискиот фонд на Џорџ Сорос го намали својот удел во „Епл“ и „Снеп“ во последниот квартал. Тој, исто така, продаде дел… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 15.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 15.11.2017

Берзанските индекси паднаа во вторникот, додека цените на златото и суровата нафта драстично паднаа.

Стручњаците од Wall Street ќе добијат 10% повеќе бонус

Стручњаците од Wall Street ќе добијат 10% повеќе бонус

Бонусите за финансиските експерти на Вол Стрит оваа година би можеле да се искачат за 10 отсто, се вели во извештајот на Johnson Associates, кој ги објавува Ројтерс. . Тоа… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 14.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 14.11.2017

Берзата во САД во понеделникот забележа раст, додека цените на суровата нафта и злато паднаа за време на вчерашниот трговски ден.

Дневен извештај од светските берзи 13.11.2017

Дневен извештај од светските берзи 13.11.2017

Берзанските индекси паднаа во петокот, додека цените на златото забележаа раст, исто така и нафтата имаше рекорден минатата недела. Dax30 падна во петокот (-0,42%), затворајќи на 13127 поени. Добитник е… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 09.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 09.11.2017

Берзанските индекси се зголемија во средата, додека цените на суровата нафта и нафтата се зголемија. Индексот на доларот ослабе за време на азиската трговија, со што американската валута падна во… Читај повеќе »

Дневен извештај од светските берзи за 08.11.2017

Дневен извештај од светските берзи за 08.11.2017

Американскиот пазар на акции забележа мешани резултати. Цената на златото е ослабена за време на азиската трговија, додека цената на суровата нафта опадна. Индексот на доларот ослабе како резултат на… Читај повеќе »

Индекс на јужнокорејската берза на историско рекордно ниво

Индекс на јужнокорејската берза на историско рекордно ниво

Главната берза во Јужна Кореја забележа нов рекорд со зголемување на индексот при затворање на тргувањето над 2.500 поени. Главната берза во Јужна Кореја забележа нов рекорд со зголемување на… Читај повеќе »