List/Grid

Компании Subscribe to Компании

„Убер“ праќал шпиони за да ја надгледуваат конкуренцијата

„Убер“ праќал шпиони за да ја надгледуваат конкуренцијата

Неодамна, американски суд откри дека Убер користел тајни агенти да ја шпионираат конкуренцијата. На овој начин, на други компании се следи  нивниот развој и се краделе нивните  индустриски тајни. Во… Читај повеќе »

“Thomas Cook” размислува за превзамање на “Nikija”

“Thomas Cook” размислува за превзамање на “Nikija”

  Британската компанија “Thomas Cook”   размислува за преземање на несолвентниот “Nikija”, соопшти  Ројтерс. “Ние планираме да го зголемиме присуството на германскиот пазар во услови на зголемена побарувачка. Размислуваме за… Читај повеќе »

Арганa групацијата заинтересирана да вложува во Србија

Арганa групацијата заинтересирана да вложува во Србија

Шефот на австриската група Агране Јохан Марихарт во Виена денес рече дека оваа групација, чиј годишен обрт е 2,6 милијарди евра, има амбиции да инвестира во Србија. На митингот посветен… Читај повеќе »

„Apple„ го купува  „Shazam“

„Apple„ го купува „Shazam“

Apple е во завршна фаза од стекнувањето на Shazam, апликација која овозможува идентификација на песни, филмови и ТВ емисии. Вредноста на трансакцијата во моментов е околу 400 милиони долари, но… Читај повеќе »

На „Amazon“ може да му се забрани продажба на луксузни брендови

На „Amazon“ може да му се забрани продажба на луксузни брендови

Луксузните брендови може да ја забранат продажбата на нивните производи на онлајн платформи како Амазон за да ја зачуваат својата аура на ексклузивитет, рече Европскиот суд на правдата. Пресудата беше… Читај повеќе »

„Amazon“ воведува нов начин на купување – колку подолго го гледате огласот цената станува пониска

„Amazon“ воведува нов начин на купување – колку подолго го гледате огласот цената станува пониска

На компанијата “Амазон” и е  одобрен патент, кој радикално може да го промени начинот на кој купуваме онлајн. На кратко, ова би овозможило попуст. Кориснички рецензии за “Амазон”, една од… Читај повеќе »

„Фејсбук“ се шири во Лондон

„Фејсбук“ се шири во Лондон

Американската компанија “Фејсбук” отвори нова канцеларија во Лондон  и најави отворање на 800 нови работни места во следната година. Во Лондон, Оксфорд Стрит Фејзбук ќе отвори нова канцеларија која ќе… Читај повеќе »

“Volkswagen” го превзема рускиот ГАЗ

“Volkswagen” го превзема рускиот ГАЗ

Германскиот производител на автомобили Фолксваген преговара за купување удел во рускиот производител на лесни комерцијални возила ГАЗ. Досега, не е објавено колкав влог или вредност се преговара, Ројтерс изјави пет… Читај повеќе »

Денар:Гранит АД Скопје со висока добивка од скоро 6 милиони евра заклучно третиот квартал

Денар:Гранит АД Скопје со висока добивка од скоро 6 милиони евра заклучно третиот квартал

ГД Гранит АД Скопје заклучно со периодот јануари-септември 2017 година оствари добивка во износ од 364.175 илјади денари. Оперативните приходи од работењето изнесуваат 4.498.737 илјади денари и се намалени во однос на лани за… Читај повеќе »

Денар:Фершпед АД Скопје објави добивка од 83 милиони денари заклучно со третиот квартал

Денар:Фершпед АД Скопје објави добивка од 83 милиони денари заклучно со третиот квартал

Група Фершпед АД Скопје за период Јануари-Септември 2017 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот консолидиран биланс на успех и оствари добивка од 82.954 илјади денари. Вкупните приходи на Група Фершпед… Читај повеќе »