List/Grid

Компании Subscribe to Компании

“Nestle” во Куба гради фабрика за кафе и кекси

“Nestle” во Куба гради фабрика за кафе и кекси

Куба и швајцарскиот прехранбен гигант “Нестле” го поставија камен-темелникот на фабриката за кафе и бисквит во која ќе инвестира 55 милиони долари. “Нескор” е трета заедничка инвестиција на Куба и… Читај повеќе »

„Фени Индустри“ оди во стечај

„Фени Индустри“ оди во стечај

Основниот суд во Велес го усвои предлогот на банките за стечајната постапка на Фени. Стечајот го иницираа Стопанска банка АД Скопје потоа Комерцијална банка АД и банката Силк Роад АД… Читај повеќе »

“Northvolt” во Шведска ја гради најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили

“Northvolt” во Шведска ја гради најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили

Во Шведска ќе биде изградена најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили а ќе ја гради шведската иновативна компанија “Northvolt”. Шведската стартап компанија рекоа дека го избрале градот Скалефте, кој се… Читај повеќе »

Денар:Топлификација АД Скопје оствари добивка од 7,1 милиони денари за периодот јануари-септември 2017

Денар:Топлификација АД Скопје оствари добивка од 7,1 милиони денари за периодот јануари-септември 2017

Групација Топлификација оствари позитивен финансиски резултат за период Јануари-Септември 2017 година прикажан во неревидираниот поединечен Биланс на успех. Остварената нето добивката по оданочување за период 01.01.-30.09.2017 година изнесува 7,117 илјади денари. Вкупните приходи се… Читај повеќе »

Вработените во „Фени Индустри “  без плата, компанијата „Енекод“ нема да им ја исплати платата

Вработените во „Фени Индустри “ без плата, компанијата „Енекод“ нема да им ја исплати платата

Компанијата „Енекод“ изјавила дека не е во можност да им ги исплати платите на вработените во „Фени Индустри“. Оваа компанија писмено ги известила банките за оваа состојба додека банките и… Читај повеќе »

Осигурителната компанија “Allianz” купува удел во француската “Euler Hermesu” за 1,85 милијарди

Осигурителната компанија “Allianz” купува удел во француската “Euler Hermesu” за 1,85 милијарди

Најголемата германска осигурителна компанија, Алијанц, објави дека планира да ги купи останатите акции на француската кредитна компанија Ојлер Хермес за 1,85 милијарди евра.

Вработените од„Фени Индустри “ не ја добија октомвриската плата

Вработените од„Фени Индустри “ не ја добија октомвриската плата

  Вработените од Фени Индустри  не ја добија октомвриската плата, и како што обвинува опозициската ВМРО-ДПМНЕ новата влада на чело со СДСМ си поигрува со судбините на Кавадарчани и сите… Читај повеќе »

„Uber“ соочен со истрага во САД и Европа после признанието за заташкување на хакерскиот напад

„Uber“ соочен со истрага во САД и Европа после признанието за заташкување на хакерскиот напад

Убер се соочува со голем број на судски покани за започнување истрага откако призна дека се обидел да го заташка случајот во кој на крајот на 2016 година се хакирани… Читај повеќе »

СИМЕНС ја превзема Српската компанија Милановиќ инженеринг

СИМЕНС ја превзема Српската компанија Милановиќ инженеринг

Компанијата Сименс вчера објави дека ќе го преземе српскиот производител на делови за кабини за шински возила, од компанијата Милановиќ инженеринг од Крагуевац. Како што беше соопштено, деловна тајна е… Читај повеќе »

Работниците на „Amazon“ во Германија и Италија штрајкуваат

Работниците на „Amazon“ во Германија и Италија штрајкуваат

Работниците на “Амазон” во Германија и Италија повикаа на штрајк да привлечат внимание кон нивните услови за работа на “црниот петок”, ден на огромни попусти на кои пристигнува рекорден број… Читај повеќе »