List/Grid

Компании Subscribe to Компании

„Apple“ го заменува  iPhone и превзема стартап кој се занимава со виртуелна реалност

„Apple“ го заменува iPhone и превзема стартап кој се занимава со виртуелна реалност

Компанијата “Епл”, наводно, работи на производ кој би можел да го наследи iPhone во иднина, во форма на уреди за проширена реалност, кои треба да бидат завршени до 2019 година… Читај повеќе »

На повидок спас за некогашниот гигант ФАП

На повидок спас за некогашниот гигант ФАП

Спасот за некогашниот гигант за производство на камиони ФАП за пазарот на поранесшна Југославија и помал дел за извоз е на повидок. Во изминатиов период се соочуваше со големи финансиски… Читај повеќе »

„Гаспром“: Цената на гасот за Европа останува 190 долари до крајот на годината

„Гаспром“: Цената на гасот за Европа останува 190 долари до крајот на годината

Просечната цена на гасот што Газпром извезува во Европа во деветте месеци од 2017 година изнесуваше 190 долари за 1.000 кубни метри, рече заменик-претседателот на управниот одбор на “Газпром” Александар… Читај повеќе »

„Римац“ автомобили бренд кој го менува автомобилскит свет

„Римац“ автомобили бренд кој го менува автомобилскит свет

Супер-спортскиот автомовил од Хрватска со своите уникатни решенија го менува светот на автомобилите. Супер брзиот двосед за постигнување на вртоглави брзини користи исклучиво електрична енргија. Брендот Римац автомобили се раѓа… Читај повеќе »

„Тојота“ ја сели својата фабрика од Кентаки во Јапонија заради пониски трошоци за производство

„Тојота“ ја сели својата фабрика од Кентаки во Јапонија заради пониски трошоци за производство

Тојота ги шокираше своите работници во американската држава Кентаки, предупредувајќи дека моделот Ками е поефтино да се направи во Јапонија. На вработените во таа фабрика им било кажано дека “Тојота”… Читај повеќе »

„Икеа“ повлекува 29 милиони комоди поради седмиот смртен случај

„Икеа“ повлекува 29 милиони комоди поради седмиот смртен случај

Шведската компанија “Икеа” повторно  објави повлекувањето на 29 милиони парчиња мебел по седмата смрт, во која пред неколку месеци мало дете изгуби живот. Извршниот директор на таа компанија, Ларс Петерсон,… Читај повеќе »

„Volkswagen“  ја зголеми среднорочната проценка за растот на приходите и профитот

„Volkswagen“ ја зголеми среднорочната проценка за растот на приходите и профитот

Германската автомобилска компанија Volkswagen (VW) ја зголеми среднорочната прогноза за приходите и профитот на групата. Германската автомобилска компанија Фолксваген (VW) ја зголеми среднорочната прогноза за приходите и профитот на групата… Читај повеќе »

Производството на струја намалено – ефтина струја нема

Производството на струја намалено – ефтина струја нема

Производството на стрија намлено во Септември 2017: произведена електрична енергија 12%помалку од септември 2016 додека во Октомври 2017: произведена електрична енергија 7% помалку од септември 2016 напиша на својот профил… Читај повеќе »

Стечајниот управник на „Фени Индустри“ добил барање да обезбеди услови за непречен увид во имотот на должникот

Стечајниот управник на „Фени Индустри“ добил барање да обезбеди услови за непречен увид во имотот на должникот

Писмо било испратено до стечајниот управник на „Фени Индустри “од трите банки предлагачи на стечајната постапка во кое го информираат дека стапиле во разговори со заинтересирани инвеститори. Овие инвеститори сакале… Читај повеќе »

До автомобил Volkswagen UP за сите припејд корисници на Македонски Телеком

До автомобил Volkswagen UP за сите припејд корисници на Македонски Телеком

Корисниците на Македонски Телеком од денес може да учествуваат во наградната игра „Дополни и добиј“ во кој главната награда е автомобил Volkswagen UP. Припејд корисниците на Македонски Телеком секој ден… Читај повеќе »