List/Grid

Компании Subscribe to Компании

„Volkswagen“ издвојува 34 милијарди за електрични возила

„Volkswagen“ издвојува 34 милијарди за електрични возила

Германската автомобилска компанија “Фолксваген” ќе потроши повеќе од 34 милијарди евра во следните пет години за развој на електрични автомобили.

Денар:ВВ Тиквеш АД Скопје оствари добивка од 80,5 милиони денари за периодот јануари-септември 2017

Денар:ВВ Тиквеш АД Скопје оствари добивка од 80,5 милиони денари за периодот јануари-септември 2017

За периодот од 01.01.2017 до 30.09.2017 ВВ Тиквеш АД Скопје оствари добивка во износ од 80.484.000,00 денари што е за 5% повисока во однос на истиот период лани која изнесуваше 76.867.000 денари. Вкупните приходи… Читај повеќе »

„Сименс“ отпушта 6.900 работници

„Сименс“ отпушта 6.900 работници

Германскиот индустриски конгломерат “Сименс” објави отпуштања на 6.900 работни места низ целиот свет, како одговор на промените во енергетскиот сектор. Речиси половина од најавените намалувања ќе бидат реализирани во Германија,… Читај повеќе »

„Тошиба “ продава 95% од уделот од компанијата на кинеска компанија

„Тошиба “ продава 95% од уделот од компанијата на кинеска компанија

  Јапонската компанија Toshiba ќе продаде 95% од акциите во својот телевизиски и видео-оддел на кинескиот производител на електронска опрема Hisense Group. Тоа е обид на таа компанија да се… Читај повеќе »

Денар:Фершпед АД Скопје за периодот јануари-септември 2017 оствари добивка од 53,45 милиони денари

Денар:Фершпед АД Скопје за периодот јануари-септември 2017 оствари добивка од 53,45 милиони денари

Фершпед АД Скопје  за период 01.01.-30.09.2017 година оствари нето добивка од 53.455 илјади денари што пoкажува зголемување на истата во однос на добивката од минатата година. Оперативната добивка осварена во период јануари-септември… Читај повеќе »

Алфа: Банките не се откажуваат – бараат стечај за ФЕНИ

Алфа: Банките не се откажуваат – бараат стечај за ФЕНИ

Одлагањето за стечајната постапка за ФЕНИ им оди на штета на вработените.  Банките кредитори сметаат дека тоа е уште еден обид за одолговлекување на реорганизацијата на комбинатот, соопшти Алфа ТВ…. Читај повеќе »

Денар:График на денот: Најбрзо растечките брендови во светот во 2017-та

Денар:График на денот: Најбрзо растечките брендови во светот во 2017-та

Во современата бизнис ера со речиси постојани превирања, едно од клучните прашања е кои од брендовите најбрзо ги освојуваат срцата на потрошувачите, коментира „VisualCapitalist“. На денешните графици можеме да ги… Читај повеќе »

„Агрокор“ со позитивни резултати во работењето во првте 9 месеци

„Агрокор“ со позитивни резултати во работењето во првте 9 месеци

Во првите девет месеци сите сектори на Агрокор оствариле добивка од камати, даноци и амортизација (EBITDA), покажува редовениот месечен извештај за вонредното управување на Групацијата, во кој се наведува дека… Читај повеќе »

Одложена стечајната постапка на „Фени Индустри“

Одложена стечајната постапка на „Фени Индустри“

Одложена е стечајната постапка за компанијата Фени поради барање на новиот директор Рајчо Кацаров.Прекинување на постапката ја потврди и Велешкиот суд од каде објаснуваат дека се чека изјаснување на Врховниот… Читај повеќе »

Денар:Македонијатурист АД – Скопје за периодот 01.01.-30.09.2017 оствари добивка од 83,37 милиони денари

Денар:Македонијатурист АД – Скопје за периодот 01.01.-30.09.2017 оствари добивка од 83,37 милиони денари

Со работењето Друштвото деветте месеци од 2017 година од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност како и од други споредни дејности оствари позитивен финансиски резултат со бруто добивка… Читај повеќе »