List/Grid

Лични финансии Subscribe to Лични финансии

Австралија ги заострува работните визи за странците

Австралија ги заострува работните визи за странците

Австралија планира да ги укине работните визи за странци и да ги замени со привремени, кои обврзуваат подобро познавање на англискиот јазик и високи работни квалификации, најави денеска австралискиот премиер… Читај повеќе »

Што прават успешните луѓе во недела?

Што прават успешните луѓе во недела?

Најмоќното оружје на најуспешните луѓе е нивната подготовка пред напорната работна надела. Една заедничка особина која дефинитивно ги карактеризира сите успешни луѓе е неделната рутина во која ги организираат најголемиот… Читај повеќе »

Заработете 16.000 евра за два месеца лежејќи

Заработете 16.000 евра за два месеца лежејќи

Францускиот Институт за вселенска медицина и физиологија во Тулуз (МЕДЕС) е во потрага по доброволци, мажи, кои би минале 60 дена в кревет не правејќи ништо освен своите физиолошки потреби,… Читај повеќе »

СЗО: Депресијата водечки фактор за работна неспособност во светот

СЗО: Депресијата водечки фактор за работна неспособност во светот

Депресијата е водечки фактор за лоша здравствена состојба и работна неспособност. Од таа болест во светот боледуваат околу 322 милиона луѓе, а во изминатите десетина години бројот на заболени е… Читај повеќе »

Македонија во групата земји во кои се  живее најевтино

Македонија во групата земји во кои се живее најевтино

Истражувањето кое го објавило “GoBankingRates”, прикажува список од најевтини земји за живот. Критериумите кои ги земале во предвид се просечната плата, трошоците за сместување, цена на производи, ресторани и превоз…. Читај повеќе »

Фабриката на Делфи во ТИРЗ Скопје вработува на овие позиции

Фабриката на Делфи во ТИРЗ Скопје вработува на овие позиции

Компанијата Делфи распиша огласи за работа во капацитетот во близина на Скопје. Delphi Automotive is a high-technology company that integrates safer, greener and more connected solutions for the automotive sector…. Читај повеќе »

ОГЛАСИ: Ван Хул бара кандидати за оваа работна позиција

ОГЛАСИ: Ван Хул бара кандидати за оваа работна позиција

Компанијата Ван Хул бара кандидати за вработување во фабриката во слободната економска зона ТИРЗ Скопје. Ван Хоол Македонија ДООЕЛ Илинден, белгиски реномиран производител на автобуси, лоциран во Технолошко Индустриската Развојна… Читај повеќе »

Кемет Електроникс вработува во фабриката во Бунарџик

Кемет Електроникс вработува во фабриката во Бунарџик

Компанијата Кемет Електроникс распиша оглас за работа во фабриката во ТИРЗ Скопје. KEMET is a leading global company with an excellent reputation in the capacitor industry. Our goal is to… Читај повеќе »

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Две нови работни места во Охридска банка

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Две нови работни места во Охридска банка

Охридска банка има два различни огласи за вработување. Разгледајте ги огласите и приклучете се на тимот на банката во склоп на Сосиете Женерал групацијата. РЕФЕРЕНТ ЗА ОДНОСИ СО ИНДИВИДУАЛНИ КЛИЕНТИ… Читај повеќе »

СПИЕЊЕТО И НОЌНАТА СМЕНА: Разбудете се одморени како никогаш претходно

СПИЕЊЕТО И НОЌНАТА СМЕНА: Разбудете се одморени како никогаш претходно

Луѓето кои работат како доктори, медицински сестри, менаџери или се на било каква работна позиција која бара работење во неколку смени и ротирање на истите, се соочуваат со недостаток на… Читај повеќе »