List/Grid

Tag Archives: Агенција за вработување

Проект за јакнење на капацитетите на АВРМ

Проект за јакнење на капацитетите на АВРМ

Со 1,2 милиони евра, средства од фондовите на Европската унија, ќе се зајакнуваат капацитетите на Агенцијата за вработување и нејзините центри за подобрување на пристапот на невработените лица на пазарот… Читај повеќе »

Проект за зајакнување на капацитетите на Агенцијата за вработување

Проект за зајакнување на капацитетите на Агенцијата за вработување

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, германскиот амбасадор Кристине Алтхаузер, раководителот на одделот за соработка на Делегацијата на ЕУ Мартин Клауке и директорот на Агенцијата за вработување Влатко… Читај повеќе »

Во Куманово 41 лице добија грант од 3 илјади евра преку владината мерка за самовработување

Во Куманово 41 лице добија грант од 3 илјади евра преку владината мерка за самовработување

Четириесет и едно невработено лице од Куманово, беа избрани за добивање грант од 3.000 евра во денарска противвредност преку владината мерка за самовработување со неповратни средства. Овие лица, како што информираат… Читај повеќе »

Отворена дисперзирана канцеларија на Агенцијата за вработување во Старо Нагоричане

Отворена дисперзирана канцеларија на Агенцијата за вработување во Старо Нагоричане

  Дисперзирана канцеларија на Агенцијата за вработување денеска беше отворена во општина Старо Нагоричане. Канцеларијата ќе понуди услуги за невработените од оваа рурална општина, но и за работодавачите во општината…. Читај повеќе »

АВРМ отвора дисперзирана канцеларија во Старо Нагоричане

АВРМ отвора дисперзирана канцеларија во Старо Нагоричане

 Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска че отвори дисперзирана канцеларија во зградата на општина Старо Нагоричане. Со отворањето на канцеларијата, информираат од Агенцијата за вработување на Република Македонија, ќе… Читај повеќе »

Во Богданци отворена канцеларија на Агенцијата за вработување

Во Богданци отворена канцеларија на Агенцијата за вработување

Во Богданци почна со работа дисперзираната канцеларија на Агенцијата за вработување која ќе работи во рамки на гевгелискиот Центар за вработување. Директорот на Агенцијата Влатко Поповски изјави дека дисперзираната канцеларија… Читај повеќе »

Објавен огласот за самовработување со 3000 евра неповратни пари

Објавен огласот за самовработување со 3000 евра неповратни пари

  Нови 400 невработени лица регистрирани во Агенцијата за вработување на Република Македонија од денеска ќе можат да аплицираат на огласот за грант вреден 3.000 евра, неповратни средства што ги доделува… Читај повеќе »

Државата ќе поддржи отворање нови 400 мали бизниси

Државата ќе поддржи отворање нови 400 мали бизниси

Нови 400 невработени лица регистрирани во Агенцијата за вработување на Република Македонија од утре ќе можат да аплицираат на огласот за грант вреден 3.000 евра, неповратни средства кои ги доделува… Читај повеќе »

Во Тетово нови 22 договори за субвенционирано вработување и самовработување

Во Тетово нови 22 договори за субвенционирано вработување и самовработување

Директорот на Агенцијата за вработување на Македонија Владо Поповски присуствуваше на денешното потпишување на договорите за субвенционирано вработување и самовработување со кредитирање на вкупно 22 лица во тетовското одделение на… Читај повеќе »

Најавена соработка меѓу агенциите за вработување на Македонија и Црна Гора

Најавена соработка меѓу агенциите за вработување на Македонија и Црна Гора

  Агенцијата за вработување на Република Македонија и Заводот за вработување на Црна Гора денеска во Скопје ќе потпишат договор за соработка. Од македонска страна договорот ќе го потпише директорот… Читај повеќе »