List/Grid

Tag Archives: промена на пол

ИСПОВЕД; Како Дарко стана Клаудија ?

ИСПОВЕД; Како Дарко стана Клаудија ?

Дарко Kрстев, триесет и тригодишен студент на Машински факултет во Скопје, е првиот Македонец што храбро реши да ја сподели својата среќа со јавноста, откако по повеќегодишно хормонално лекување, конечно… Читај повеќе »

Најмалку 24 лица сакаат да си го сменат полот

Најмалку 24 лица сакаат да си го сменат полот

Во Македонија најмалку 24 лица се решени да си го сменат полот, од мажи да станат жени и обратно. Засега тие лица за себе велат дека се транссексуалци или на… Читај повеќе »