List/Grid

Tag Archives: сертификација

Конференција „Сертификација на општини со поволно деловно опкружување во ЈИЕ“

Конференција „Сертификација на општини со поволно деловно опкружување во ЈИЕ“

Во Скопје денеска ќе се одржи втората Национална конференција „Сертификација на општини со поволно деловно опкружување во Југоисточна Европа“, во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија и Заедница… Читај повеќе »

Семинар за сертификација на шумите

Семинар за сертификација на шумите

  Семинар за важноста од сертифицирање на шумите во земјите на Западен Балкан ќе се одржи денеска во Скопје со поддршка на фондацијата „Поврзување на природни вредности и луѓе” (ЦНВП)…. Читај повеќе »

Сертификацијата на шумите услов за извоз на мебел во ЕУ

Сертификацијата на шумите услов за извоз на мебел во ЕУ

  Македонските компании кои произведуваат мебел годинава може да се соочат со тешкотии и неможност за извоз во земјите од ЕУ доколку државата не почне со сертификација на шумите, предупредува… Читај повеќе »