List/Grid

Tag Archives: текнохозе

ИНТЕРВЈУ: Јован Поповиќ- Текнохозе годинава отвара нова фабрика во Бунарџик

ИНТЕРВЈУ: Јован Поповиќ- Текнохозе годинава отвара нова фабрика во Бунарџик

Италијанската компанија Витек дел од групацијата Текнохозе која минатата година отвори фабрика во економската зона Бунарџик, за оваа година планира изградба на нова фабрика четири пати поголема од сегашната и… Читај повеќе »

Втор производствен погон на „Текнохозе“ во Бунарџик

Втор производствен погон на „Текнохозе“ во Бунарџик

Италијанската компанија „Текнохозе“ денеска ќе постави камен-темелник на вториот објект во Технолошко-индустриската зона Скопје 1 во Бунарџик во кој ќе се произведуваат хидраулични спојки за армирани гумени црева за висок притисок. Лани… Читај повеќе »

„Текнохосе“ почна со работа во Бунарџик, неделава отвара и руски Протек

„Текнохосе“ почна со работа во Бунарџик, неделава отвара и руски Протек

Италијанската компанија „Текнохосе“ денеска го почна производството во фабриката во Македонија лоцирана во ТИРЗ „Скопје 1“. Почетната инвестиција е пет милиони евра со 50 вработувања, а во март наредната година… Читај повеќе »