List/Grid

Tag Archives: тирз

Покрај Гентерм, во ТИРЗ Прилеп влегува и германската Акомпласт

Покрај Гентерм, во ТИРЗ Прилеп влегува и германската Акомпласт

Покрај американската глобална компанија „Гентерм“ во ТИРЗ во Прилеп влегува уште еден странски инвеститор, а тоа е германската компанија Акомпласт за што договорот е во финална владина процедура, потврди премиерот… Читај повеќе »

До крајот на годината во зоните ќе работат над 5000 луѓе, догодина уште еден голем бран вработувања

До крајот на годината во зоните ќе работат над 5000 луѓе, догодина уште еден голем бран вработувања

Над 5000 луѓе ќе работат во технолошко индустриските зони до крајот на годината, според плановите кои компаниите инвеститори ги соопштиле во дирекцијата. Директорот Виктор Мизо очекува следната година вработувањата да… Читај повеќе »

Се заокружува проектот за 14 економски зони во Македонија

Се заокружува проектот за 14 економски зони во Македонија

Со поставување камен-темелник денеска беше означен почетокот на изградбата на инфраструктурата на ТИРЗ Делчево со која ќе се заокружи изградбата на 14-те зони во Македонија. Зоната ќе се гради на… Читај повеќе »

Зоните ќе донесат економски развој за сите региони

Зоните ќе донесат економски развој за сите региони

Технолошко индустриските зоние носат економски развој во делови од Македонија во кои со години остустуваа поголеми инвестиции и нови работни места. Со оглед на неколкуте крупни инвестиции најавени лани, а… Читај повеќе »

Собранието ги донесе измените на Законот за ТИРЗ

Собранието ги донесе измените на Законот за ТИРЗ

Собранието на Република Македонија го донесе Законот за изменување и дополнување на Законот за технолошки индустриски развојни зони (ТИРЗ), по скратена постапка. Новина во Законот е тоа што освен Агенцијата… Читај повеќе »

Почнува изградбата на ТИРЗ Виница и Берово

Почнува изградбата на ТИРЗ Виница и Берово

Денеска со поставување камен темелник ќе почне изградбата на технолошко индустриските развојни зони кај Виница и Берово. Владата донесе одлука за основање на ТИРЗ Виница и ТИРЗ Берово во јули… Читај повеќе »

ФДИ: ТИРЗ Скопје е број еден индустриска зона во Европа по квалитет и искористеност

ФДИ: ТИРЗ Скопје е број еден индустриска зона во Европа по квалитет и искористеност

Технолошко индустриската развојна зона (ТИРЗ) во Скопје е број еден економска зона во Европа и по квалитет и по искористеност за големи корисници. FDI магазинот ја прогласи индустриската зона во… Читај повеќе »

Поставен камен-темелник на ТИРЗ Струга

Поставен камен-темелник на ТИРЗ Струга

Почна изградбата на инфраструктурата на ТИРЗ Струга лоцирана во охридско-струшкиот регион на површина од 30 хектари. Зоната е 4,5 километри одалечена од Струга, 10 километри од Охрид и 164 од… Читај повеќе »

Поставување камен-темелник на ТИРЗ „Струга“

Поставување камен-темелник на ТИРЗ „Струга“

Во Струшко денеска ќе биде поставен камен-темелник на Технолошко-индустриската развоја зона „Струга“. На поставувањето на камен-темелникот ќе присуствува Премиерот Никола Груевски и Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски.

Германската „Техникал текстајлс“ ќе гради фабрика во ТИРЗ Штип, нови 600 вработувања

Германската „Техникал текстајлс“ ќе гради фабрика во ТИРЗ Штип, нови 600 вработувања

Почетна инвестиција од вкупно 12 милиони евра најави денеска германската компанија за стаклени влакна „Техникал текстајлс“. Изградбата на објектот од 9.000 метри квадратни треба да почне идниот месец, а планираното… Читај повеќе »