Актуелно 08.09.2018 19:48

Даштевски: Комисијата за дискриминација водеше законска постапка, притисокот на Џолев е мешање на судската во законодавната власт

Даштевски: Комисијата за дискриминација водеше законска постапка, притисокот на Џолев е мешање на судската во законодавната власт

Даштевски објаснува дека Комисијата одлучува со мнозинство и има7 члена, а притисокот го смета за преседан. Вели дека не му е јасно зошто ударот е само кон него, кога одлуките се носат со мнозинството на Комисијата.

Претседателот на Комисијата вели дека ваквото однесување е спротивно на сите европски вредности, а се прави директен притисок врз Комисијата.