Живот 10.09.2018 18:40

Toj заработува 11 милиони долари на час, а неговите работници 12 долари

Toj заработува 11 милиони долари на час, а неговите работници 12 долари

Џеф Безос, првиот човек на Амазон на час заработува повеќе од 11 милиони долари, а неговите работници само 12 долари.

Во 2018 година тој своето богатство го зголеми за 67 милијарди долари, и сега „тежи“ 167  милијарди долари.

 

268 милиони долари заработува дневно.

Оваа бројка е милион пати поголема од заработката на работиците во Амазон.

На годишно ниво платите во Амазон се движат од 58.703 до 146.455 долари.

Има луѓе кои работат за 12 или подобро платените за 15 долари по час.