Некатегоризирано 11.09.2018 13:47

За мерцедес седан А класа ќе треба да издвоите 40.000 евра

За мерцедес седан А класа ќе треба да издвоите 40.000 евра

Мерцедес ја нарача својата прва седанска А-класа во Европа, а нејзината почетна цена е повеќе од варијанта на хечбек.

На домашниот германскиот пазар на најевтиниот верзија на моделот A200  се движи од 30.916 евра.

Мерцедес најави дека ќе започне кон крајот на уште поевтини варијанти во форми A160 и A180, но тоа нема да се случи за некое време.