Банкарство

Банкарство

Големо прегурупирање на банкарскиот сектор – Комерцијална банка и Стопанска банка – Битола пред спојување?

Комерцијална банка АД Скопје и Стопанска банка АД Битола ги разгледуваат можностите за нивно присоединување. Од двете банки денеска...
Банкарство

Извештај на Светска банка: Македонската и српската економија би зајакнале со вклучување на ЛГБТИ заедницата

Со вклучување на ЛГБТ заедницата, економијата на Србија би добивала дополнителни 293 милиони долари годишно, а економијата на Северна...
Банкарство

Вицегувернерката Митреска: Резултати од монетарната политика се големата доверба во домашната валута и забавувањето на инфлацијата

Резултатите од монетарната политика што ја води Народната банка ги гледаме во забавувањето на инфлацијата, големата доверба во домашната...
Банкарство

Започнува „НЛБ Месецот на штедење“ – Ликовен конкурс за деца на тема „Штедиме и другаруваме“

На тема „Штедиме и другаруваме“ од денеска официјално започнува „Месецот на штедење“ на НЛБ Банка. Почетокот беше одбележан со традиционалната...