Финансии

Финансии

Со Планот за раст за 10 години може двојно да го зголемиме БДП и да се доближиме до стандардот на ЕУ, вели Бесими

Предност на Планот на ЕУ за раст на Западниот Балкан е тоа што не е врзан со политичките критериуми во процесот на интеграција во Унијата,...
Финансии

Бесими во Брисел: Планот за раст на ЗБ е инструмент на ЕУ кој ќе поттикне забрзано спроведување на реформите

Во Брисел денеска продолжува дијалогот на земјите од Западен Балкан со Европската унија, за Планот за раст на Западен Балкан. Делегацијата...
Финансии

СОПСТВЕНИЦИТЕ ГИ ЧЕКАА УШТЕ ОД ЈУНИ, АМА НАБРГУ ЌЕ ГИ ДОЧЕКААТ – следува 22 емисија обврзници за денационализација, вреди 4,5 милиони евра

Заинтересираните граѓани ги чекаат уште од јуни годинава, ама изгледа дека до крајот на овој месец или почетокот на следниот сигурно...