Живот 10.04.2021 13:56

24 годишно девојче почина од Ковид-19

24 годишно девојче почина од Ковид-19

24-годишно девојче почина денес во амбулантата Ковид во Краљево.

Според медиумите, нејзините придружници ја донеле во амбулантата да се тестира, бидејќи таа имала висока температура неколку дена. Но, во еден момент таа колабирала, а лекарите не беа во можност да ја реанимираат.

Мирјана Крчевинац, директорката на Здравствениот дом во Краjeево, потврди дека денес се случи трагичен случај во амбулантата на Ковид, преесува Б92.

“24-годишно девојче беше придружено од придружник, бидејќи боледуваше од церебрална парализа и беше ограничено на инвалидска количка. Дојде да се тестира. Имаше висока температура неколку дена. Антигенскиот тест покажа дека негативно, па така и беше направено. ПЦР-тест. Веднаш после тоа и се слоши, се распадна и за жал нашите лекари не можеа да ја спасат, иако направија сè”, рече Кржевинац.

Таа вели дека по анализата на тестот за ПЦР, ќе се знае дали девојчето било заразено со коронавирус. Крчевинац вели дека овој случај претставува огромен стрес и за семејството и за вработените во брзата помош Ковид.

Директорот на Здравствениот дом рече дека девојчето се јавило првпат денес, со цел да се тестира за коронавирус, пишува Б92.