Банкарство 27.02.2019 16:48

Дневен извештај од светските берзи

Дневен извештај од светските берзи

Акциите на Волстрит почнаа да опаѓаат во тргувањето, додека европските берзи забележаа различни резултати.

Британскиот индекс ФТСЕ 100 падна за 0,7 проценти.

Германскиот индекс ДАКС скокна за 0,4 отсто на 11.443 поени, додека францускиот КАК 40 се зголеми за 0,1 отсто на 5.201 поени.

На Волстрит , индустрискиот индекс Dau Jones падна за 90 поени или 0,4 проценти на 25,863 поени, проширување на S & P 500 за 0,4 отсто, а Технолошкиот Насдак за 0,6 отсто.