Живот 18.02.2020 11:06

7 знаци што откриваат дека родителите на партнерот се токсични личности

7 знаци што откриваат дека родителите на партнерот се токсични личности

Наоѓањето партнер може да биде навистина тешко во денешно време, а уште потешко е ако неговите родители се токсични. Ако барате партнер за долгорочна врска, неговите родители може да бидат причина за преиспитување на врската, а овие 7 знаци дека покажуваат дека тие се токсични личности.

1. Секогаш се мешаат во вашите работи

Тие се родители на вашиот партнер, но немаат улога во вашата врска, особено кога не се согласувате со саканата личност. Тие секогаш ќе влијаат на вашата врска, а никому не му треба таква главоболка.

2. Ве омаловажуваат вас и вашите избори

Ако неговите родители ве омаловажуваат кога ќе одлучите да излезете со пријателите или да направите нешто што ве расположува, ова е главен знак дека вашите идни свекор и свекрва се токсични и време е да бегате.

Тие треба да ве поддржуваат, а не да ве критикуваат.

3. Ви поставуваат правила што треба да ги следите кога ќе се гледате со нивното дете

Ова е екстремна контрола и не е нешто што треба да го толерирате.

4. Родителите секогаш влијаат врз животните одлуки на вашиот партнер

Ова е лош знак и за вашиот партнер и за неговите родители. Вие сте доволно возрасни за да бидете одговорни за сопствениот живот. Родителите не треба да се обидуваат да носат одлуки во името на своите возрасни деца.

Покрај тоа, вашиот партнер треба да постави граници ако родителите постојано го прават тоа. Ако партнерот не го стори тоа, треба искрено да разговарате со нив или да ја преиспитате вашата врска.

5. Тие започнуваат расправии за неважни работи

Никој не сака постојано да се справува со непотребни расправии. Ако неговото семејство започнува расправија со вас поради нешто за што не се согласувате, тогаш тоа е алармантен знак.

6. Треба да побарате дозвола за да му купите подарок на вашиот партнер

Замислете дека мора да добиете одобрение пред да купите подарок за саканата личност. Ова е главен знак дека родителите на партнерот се токсични и тоа покажува дека тие сакаат да имаат целосна контрола и над малите работи и ќе сторат сè за да го направат тоа.

7. Родителите имаат целосна контрола над дневниот распоред на вашиот партнер

Дури и ако вашиот партнер живее под ист покрив со своите родители, тие немаат право да управуваат со неговиот живот. Освен тоа, свекорот и свекрвата ќе продолжат да го прават истото и откако тој ќе се ожени.